Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016

Ρότσιλντ, Ουέλλιγκτον και Ρώμας δολοφόνησαν τον Καποδίστρια

Ανοίγουμε τα Αγγλικά Αρχεία. Δυο βρετανικά έγγραφα που αποδεικνύουν τον αγγλικό σχεδιασμό για την οργάνωση του Αντικαποδιστριακού Αγώνα και για την δολοφονία του.

Το ένα, ιδιόχειρο σημείωμα του Καθάρματος , του υπαλλήλου του Ρότσιλντ, Δούκα του Ουέλλιγκτον, ο οποίος έδωσε την εντολή για τη δολοφονία του Κυβερνήτη, που βρίσκεται στο αρχείο Ουέλλιγκτον , με κωδικό «Docref=WP1/1022/8», το οποίο έχει ημερομηνία 10/22 Μαΐου 1829.

Στο έγγραφο αυτό ο Δούκας δίνει εντολή στον λόρδο Αμπερτήν για την εκδοση της εφημερίδας Απόλλων του Πολυζωίδη. Ο Δούκας του Ουέλλιγκτον που κυβερνούσε την Αγγλία στο όνομα του Ρότσιλντ, συμφωνεί σχετικά με τη σκοπιμότητα ενός επικοινωνιακού πόλεμου κατά του Καποδίστρια από τις εφημερίδες στα νησιά του Ιονίου, και της Πελοποννήσου , ο οποίος, "μπορεί να είναι χρήσιμος ώστε να συνειδητοποιήσει ο Καποδίστριας ότι και άλλοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτό το όπλο, καθώς και εκείνος". 
Με το ίδιο έγγραφο  δίνεται επίσης οδηγία στον πρόξενο κ. Dawkins να μεταφέρει στον Καποδίστρια, τη γνώμη, «ότι η συμπεριφορά του δεν τυγχάνει εγκρίσεως».

Ας το δημοσιεύσουν ολόκληρο οι Αγγλοι για να καταλάβουν όλοι ποιοι ήταν οι «δημοκρατικοί» αντιπολιτευόμενοι της Υδρας και του "Απόλλωνα".
Ακριβώς στο πλαίσιο  αυτού του επικοινωνιακού πολέμου που κήρυξε στον Καποδίστρια ο Ρότσιλντ δια του Ουέλλιγκτον, βγήκε στην Ύδρα η εφημερίδα Απόλλων, (11 Μαρτίου-30 Σεπτέμβρη 1831), η οποία εκδιδόταν από τον πράκτορα των Άγγλων Αναστάσιο Πολυζωίδη.
Η εφημερίδα δια του εκδότη της προπαγάνδιζε απροκάλυπτα την αποστασία από την κυβέρνηση του Ιωάννη Καποδίστρια και ασκούσε «αμείλικτη» πολεμική εναντίον του.

Το άλλο επίσης σημαντικό ντοκουμέντο, βρίσκεται στα χαρτιά του Ουέλλιγκτον και είναι μια ανφορά αναφορά του Dawkins από το Ναύπλιο της 18ης/30 Δεκεμβρίου 1831 για την μεταφορά της Ε' Εθνοσυνέλευσης από το Άργος στο Ναύπλιο που αναφέρει ότι κατάφεραν να έχουν την πλειοψηφία:

«18 Dec 1831 The General Assembly of the Greeks has met at Nauplia and has come out against the Capodistrias family even though John Capodistrias, the late president, made great exertions to obtain returns favorable to his Authority».
«18 Δεκ 1831 Η Συνέλευση των Ελλήνων συνεδρίασε στο Ναύπλιο και εκφράστηκε κατά της οικογένειας Καποδίστρια, ακόμη και αν ο αείμνηστος πρόεδρος Ιωάννης Καποδίστριας, έκανε μεγάλη προσπάθεια για να επιτύχει την εκλογή αντιπροσώπων ευνοϊκών για την εξουσία του».

Η αναφορά ήταν λάθος. Η Ε'  Εθνοσυνέλευση υποστήριξε τελικά τον Αυγουστίνο Καποδίστρια, και χρειάστηκε νέα "ΑΝΤ-ΕΠΑΝΆΣΤΑΣΗ" του Συνταγματικού Τόξου, των Άγγλων πρακτόρων, για να έλθει η ξένη κατοχή.

Την αγγλική ευθύνη ομολογούν και τα τέκνα της Στοάς του Λονδίνου που γράφουν ανώνυμα στη Βικιπαίδεια, ότι, «η οικονομική κρίση, η απόρριψη των αγγλικών και γαλλικών οικονομικών προτάσεων εκ μέρους του, οδήγησαν τις δύο τελευταίες «προστάτιδες δυνάμεις» να οργανώσουν τη δολοφονία του ρωσόφιλου Καποδίστρια, χρησιμοποιώντας τους Υδραίους και τους Μανιάτες». Και φυσικά λένε τη μισή αλήθεια. Δεν χρησιμοποίησαν «τους Υδραίους και τους Μανιάτες», αλλά τη Στοά της Ζακύνθου και τον Κόντε Ρώμα. Εκείνος οργάνωσε τη δολοφονία του Καποδίστρια.

2 σχόλια:

GGT είπε...

Μήπως έχετε περισσότερα γιά το θέμα;
Θα ήθελα να μάθω όσα περισσότερα μπορώ.
Ευχαρστώ.

Unknown είπε...

Φοβερό άρθρο αλλά ο πολυζωιδης αντιμετώπιζε φυλάκιση και υποστήριξε μέχρι τέλους τον Κολοκοτρώνη. Αν ήταν πράκτορας των Άγγλων θα τα έβρισκε με τον επίτροπο μασον και δεν θα εμπλέκονταν με κίνδυνο της ελευθερίας του. Σε παρακαλώ μπορείς να βρεις στοιχεία περισσότερα μήπως τον προεβαλλαν κακό επειδή γλίτωσε τον Κολοκοτρώνη;